Хасково

Читалище стартира кампания за четене

Венета ДимитроваТретокласници и четвъртокласници от хасковското училище „Кирил и Методий“ участваха в среща-разговор с детската поетеса Венета Димитрова, член на литературна студия „Зорница“ при читалище „Пейо Яворов“. Неговият председател Росица Димова запозна малчуганите с творчеството на писателката. Ученици от 4 клас рецитираха стихове от стихосбирките й  „Герданче“ и „Венче“„, а самодейците от детска вокална група „Детелини“ при читалището изпълниха песни по текстове на Венета Димитрова.

В залата на културното средище бе подредена изложба с графики на поетесата, част от които са илюстрации към стихосбирки на местни творци. В края на срещата учениците получиха книжки с автограф от авторката.  

Четенето Проявата бе част от кампанията „Обичам книгите, искам да чета“, организирана от читалище „Пейо Яворов“.

Нейната цел е да привлече вниманието на учениците към книгата и да събуди интересът им към четенето.

Сред предстоящите инициативи за децата от начален и основен курс са среща с Кралицата на буквите и герои от приказките, кампания за даряване на книги и посещение в печатница. Организатори на кампанията са читалищното настоятелство и новосъздадения клуб „Млад библиотекар“.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button