Регион

Забраниха за 3 г. риболова по 3 речни участъка в Хасковска област

Риболовът по участъците на 3 реки в Хасковска област е забранен през 2022, 2023 и 2024 г. със заповед на земеделския министър.

Става въпрос за горното течение на река Харманлийска от моста преди село Караманци, община Минерални бани на запад до излизането от територията на областта. Забраната е в сила за река Банска от село Сусам, община Минерални бани на запад до границата с област Пловдив в периода от 1 юли до 30 септември. Риболов не трябва да се извършва и по северния бряг на река Арда в границата на Защитена местност „Черната скала“.

Според Закона за рибарството и аквакултурите, на всеки 3 години министърът на земеделието изготвя заповед за забрана на риболова във водоеми, реки или участъци от тях, за които е наложително да се въведе такъв режим с цел възстановяване на рибната популация, попадат в защитени територии или имат по-специален статут. И понеже досегашният „сух режим“ се отнасяше за периода 2019 – 2021 година, от началото на тази година се обяви актуализиран списък на забранените водоеми за периода 2022 – 2024 година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button