Хасково

БТПП: Държавата да се издължава на фирмите навреме

Цветан Симеонов (в средата)Българската търговско- промишлена палата настоява държавата да се издължава по-навреме на фирмите, заяви нейният председател Цветан Симеонов.

На днешния икономически форум с домакин хасковската палата, той съобщи още, че е приета европейска директива срещу забавените плащания от публични институции към бизнеса. Ако това се спазва, бизнес-климатът несъмнено ще се подобри. БТПП има конкретни идеи и по усъвършенстване на Закона за обществените поръчки. При разглеждане на офертите да участват и представители на браншовите организации, некоректните фирми да бъдат изключвани от участие в конкурси за определен период от време, гласи едно от предложенията.

СрещатаНа срещата, организирана за 17-ти път в Хасково, присъстваха посланици, търговски съветници, представители на търговски палати в Турция и Англия, депутати, кметове, бизнесмени. Участниците бяха приветствани от заместник- областния управител Николай Нанев.

Търговският съвъветник в посолството на Полша у нас Гражина Хоронжикевич представи опита на своята страна в прилагане на публично-частното партньорство – нов инструмент за финансиране в днешните условия. Тя предостави база данни и линкове, полезни за представителите на деловите среди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button