Регион

Митничари и данъчни издирват над 300 тона вино, изчезнали от винарна в Хасковско

Близо 320 000 литра вино са изчезнали от винарна в област Хасково. Липсата е установена при проверка от митнически служители в данъчен склад на фирмата, където според лиценза й се произвеждат т.нар. „тихи“ вина.

В края на януари митническата мобилна група пристигнала за инвентаризация на наличностите и установила, че всички съдове за съхранение са празни, а средствата за измерване са демонтирани. По документи в тях трябвало да има над 90 000 литра червено вино и на над 228 000 литра бяло вино, които фигурират в дневника за складовата наличност.

Собственикът на обекта заявил, че средствата за измерване са демонтирани заради проблем с електрозахранването и признал, че не е извършил задължителната по закон инвентаризация в края на 2021 г. На митническите служители не са били представени и документи за продажба на акцизната стока, уточняват от Агенция Митници.

Съставени са два акта, а проверките продължават. Те трябва да установят дали липсващото количество вино не е продадено без документи и да е използвано за суровина за високоалкохолни напитки. НАП трябва да извърши и проверка за начисляване на ДДС липсващите стоки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button