Регион

Повече дела постъпиха в свиленградския съд през 2021 г.

1 928 дела са постъпили в Районен съд – Свиленград през 2021 г., сочи Годишният доклад, обсъден на общо събрание на съда.

946 от делата са граждански, а 982 – наказателни. В сравнение с 2020 г. броят на новопостъпилите дела се е увеличил с 221, като от тях със 74 повече са гражданските и със 147 повече са наказателните дела. Увеличението на делата се дължи основно на повечето на брой бързи наказателни производства, образувани срещу чужденци, въпреки трайното намаляване на бежанския поток и незаконното преминаване през държавната граница.

Относителният дял на свършените дела в срок до 3 месеца, считано от образуване на делото до обявяване на съдебния акт, е 91,32% – при гражданските дела и 95,89% – при наказателните дела. Действителната натовареност на съдиите в Районен съд – Свиленград е 40,19% по показател „брой дела на разглеждане“ и 38,06% по показател „брой свършени дела“, която натовареност е над средната за страната за районни съдилища извън областните центрове.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button