Хасково

Тургай е казал приживе на полицаите, че по него е стрелял чужденец – ВИДЕО

33-годишният Тургай Сали, който беше убит в Хасково, е разказал приживе на полицаите, че по него е стрелял чужденец, който е наблюдавал жилището му, съобщиха на брифинг от прокуратурата и полицията.

Както Haskovo.info писа, Тургай беше прострелян в нощта на събота срещу неделя пред дома си в Хасково. Той беше транспортиран в клиника в Пловдив, където от таза му е изваден куршума, но рано тази сутрин е починал.

Убийство
Жертвата е простреляна пред дома си в Хасково

Днес в хотелска стая в София беше задържан 42-годишен мексиканец, който се е канил да напусне страната. Окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов каза, че задържаният е влязъл в България на 10 февруари с автобус от Северна Македония. Той е наел кола по наем от Кърджали и е пристигнал в Хасково на 12 февруари. Ден преди стрелбата той е оглеждал дома на жертвата.

Убийство
Недан Хаджиев и Иван Стоянов

В автомобила му е намерена гилза, която съвпада с куршума изваден от тялото на хасковлията. Оръжието обаче все още не е открито. Днес предстои на мексиканеца да бъде повдигнато обвинение и да бъде задържан за 72 часа. След това в хасковския съд ще бъде внесено искане за задържане под стража.

Директорът на ОДМВР – Хасково Недан Хаджиев коментира, че жертвата не е криминално проявен, но е познат на полицията. Работи се по няколко версии, сред които са личностни взаимоотношения, любовни истории и разпространение на наркотици.

По неофициална информация той е свидетелствал по делото срещу хасковлията Милен Райчев в Гърция за убийството на бизнесмена Янис Маркис от 2018 г. Според гръцките власти Райчев е бил заедно с брат си в колата по време на разстрела. От полицията и прокуратурата обаче заявиха, че все още нямат информация той да е бил свидетел по това дело.

Официално Тургай Сали се е занимавал с продажбата на хранителни добавки и е тренирал ММА. Разследването продължава, като се разпитват свидетели и са назначени експертизи.

Убийство

Задържаха чужденец за стрелбата в Хасково, разследват поръчково убийство

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button