Хасково

Биляна Икономова положи клетва като съдия в Административен съд – Хасково

Биляна Икономова положи клетва като съдия на церемония в Административен съд – Хасково.

Тя подписа клетвен лист, а председателят на съда Василка Желева пожела на съдия Икономова крепко здраве и много професионални успехи. На церемонията присъстваха всички съдии от съда.

Съдия Икономова започва работа в ХАС, след спечелен конкурс и решение на Висшия съдебен съвет. Официалната церемония по встъпване в длъжност на новоназначените съдии от конкурса ще се състои на 15 февруари в зала №1 на Върховния административен съд, където съдия Биляна Икономова ще подпише акт за встъпване.

Тъй като в Административен съд – Хасково няма специализация по материя, съдия Икономова ще правораздава по всички видове административни дела, подсъдни на съда, както и по касационни административно-наказателни дела.

Съдия Икономова е завършила специалност „Право“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има над 9 години юридически стаж. Последно е заемала длъжността „съдебен помощник“ в Административен съд – София град.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Тефара
Тефара
14.02.2022 16:08 16:08

Много селска физиономия бе,айде марш в София

Back to top button