Хасково

168 нови с коронавирус в Хасковско, регионът излезе от Етап 3

168 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Хасковска област, съобщават от областния оперативен щаб.

Заразените са от всички общини без Стамболово. Сред тях са медицинска сестра от Харманли, 2 медицински сестри от МБАЛ „Св. Екатерина“ в Димитровград, санитарка от Центъра за лица с различни форми на деменция в Димитровград. Положителен е помощник-възпитател от ДГ 17 „Иглика“ в Хасково от 3-та група, като под карантина са 15 деца и 2 учители. Заразена е учителка от ДГ „Райна Княгиня“ в Димитровград от 3-та група, където под карантина са 13 деца и двама души от персонала. Инфектирана е ученичка от 4 А клас на ОУ „Св. Иван Рилски“ в Хасково, където под карантина са 22 ученици и двама учители.

Починал е 86-годишен мъж от община Хасково. 234 пациенти с COVID-19 се лекуват в болница. Вчера в региона са поставени 132 дози ваксина.

25 347 са потвърдените случаи на инфекцията в Хасковска област от началото на пандемията, като 1 398 са починали.

Регион 4, в който влизат областите Хасково, Пловдив, Кърджали, Смолян и Пазарджик излезе от етап 3 по заетост на интензивните легла на Националния оперативен план за справяне с пандемията. Регионът влезе в етап 3 с по-строгите мерки на 28 януари.

6 589 са новозаразените в страната при направени 28 986 теста. 95 са починали, а оздравелите са 5 848. 5 721 са настанени в болница, като 601 са в интензивни отделения. Поставени са 5 537 дози ваксина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button