Хасково

Дариха 30 специализирани и 26 реанимационни легла на МБАЛ – Хасково

Самарянско сдружение от Хамбург дари на МБАЛ – Хасково 30 специализирани и 26 реанимационни легла.

Полученото на два етапа болнично обзавеждане включва още 5 реанимационни носилки, повдигачи, 15 инвалидни колички, 30 болнични шкафа. За дарението е помогнал хасковлията Стойчо Стойчев, който е търговско аташе в Хамбург.

Дарение

Изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов разказа, че немското сдружение разполага с 40 000 доброволци в цяла Германия. Подпомагат се болници, детски градини и други институции.

В момента болницата разполага с 10 модерни реанимационни легла в ОАИЛ. Тези от дарението се разпределят по интензивните сектори в отделните отделения. Специализираните болнични легла също се разполагат основно в Неврологично и Ортопедично отделение. Д-р Гелов каза, че болницата е имала нужда от такива нови болнични легла.

115 са в момента пациентите с COVID-19 в МБАЛ – Хасково, като по наблюдения на д-р Гелов се намираме в платото на поредната вълна. Болните деца са 14, като те са в средно тежко състояние и се възстановяват. Бебе на 1 ден е бил най-малкият пациент досега. Няма деца в тежко състояние. В ОАИЛ са заети 6 от леглата за възрастни пациенти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button