Регион

Заловиха двама със злато и сребро за 300 000 лв. на Капитан Андреево

Пътничка и шофьор са заловени с контрабандни златни и сребърни накити за над 300 000 лв. на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от прокуратурата.

На 14 февруари на пункта пристигнал автобус, пътуващ от Турция през България за Румъния. По метода „анализ на риска“ автобусът бил селектиран за щателна митническа проверка. При извършен личен преглед на една от пътничките – 58-годишна румънска гражданка, митничарите открили в личния й багаж и облепени по тялото й пакети, в които били укрити накити.

При направената от вещото лице експертиза се установява, че 2 015 грама от накитите са от 14-каратово злато, а 4 516 грама са от сребро проба 925. Общата стойност на укритите бижутерийни изделия е 200 880 лева.

Контрабандните златни и сребърни накити са задържани. На румънката е повдигнато обвинение, наложена й е парична гаранция и забрана за напускане на страната.

Ден по-рано на пункта пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, превозващ стока от Турция през България за Германия. По метода „анализ на риска“ камионът бил селектиран за щателна митническа проверка. При извършването й не били констатирани нарушения.

При личен преглед на водача, митничарите открили 5 пакета, облепени по тялото му. В тях били укрити 1 010 грама златни накити – пръстени, медальони, синджири, колиета, обеци, и гривни. Според експертизата на вещото лице откритите изделия били от 14, 18 и 22-каратово злато и са на обща стойност 103 805 лева.

Контрабандните златни накити са задържани. Водачът е обвинен за контрабандата, наложена му е парична гаранция в размер на 3 000 лв. и временно му е отнет документът за задгранично пътуване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button