Хасково

ГЕРБ иска допълнителни 74 млн. лв. от държавата за 5 общини в региона

74 230 000 лв. да бъдат заложени допълнително в държавния бюджет за финансирането на 41 проекта на пет общини в Хасковска област предлага депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев, съобщават от партията.

Той е внесъл предложението си за изменение и допълнение на Законопроекта за държавния бюджет за 2022 г. „Общинските бюджети имат силно ограничени средства за капиталови разходи. Без подкрепа от Държавния бюджет, общините няма как да изпълнят важни за местното население проекти“, пише в мотивите си Добрев.

Предложението е с 14 459 000 лв. да се завиши субсидията за капиталови разходи за община Хасково. Парите ще са за реконструкция на коритото на река Хасковска, изграждане на парк, благоустрояване на междублокови пространства, доизграждане на канализацията на квартал „Болярово“. Част от предложените обекти и в момента се изпълняват, въпреки че първоначално не е било осигурено пълното им финансиране.

За община Димитровград се предлага завишение на парите с 28 925 000 лв. Те ще са за улично осветление, ремонт на улици, физкултурен салон на училището в Меричлери, ремонт на библиотеката, музея, галерията, астрономическата обсерватория, парк „Вапцаров“, междублокови пространства и изграждане на закрит плувен басейн.

3 706 000 лв. ще са необходими на община Ивайловград за саниране на сгради, изграждане на водопроводи и спортно развлекателен комплекс, ремонт на улици.

За община Любимец се искат още 16 813 000 лв. за канализация, ремонт на улици, закриване и рекултивация на депото.

Предлага се и завишаване с 10 327 000 лв. на субсидията за община Симеоновград. Парите ще са за реконструкция на централния градски парк, подмяна на водопроводи, саниране на кметството, ремонт на улици, детска градина, подмяна на улично осветление.

Направените предложения за увеличаване на капиталовите разходи на общините и за благоустрояване на населените места в област Хасково ще бъдат гласувани в Народното събрание следващата седмица при второто четете на Закона за държавния бюджет, допълват от партията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Коперник
Коперник
16.02.2022 13:51 13:51

Няма да е зле първо да отворят ремонтирания път между Хасково и Симеоновград, а после да започват други неща…

Back to top button