Хасково

14 хасковлии спестиха 2 150 лв. от глоби, наложени от НАП

14 хасковлии намалиха с 20% глоби и имуществени санкции, наложени от НАП, като ги заплатиха в 14-дневен срок от връчването на наказателното им постановление.

Възможността беше регламентирана в края на декември 2021 г. с нова разпоредба в Закона за административните нарушения и наказания. Според новите правила за административно наказателно производство, лицата, които не желаят да обжалват наложената от НАП глоба или имуществена санкция, могат да я намалят и да платят 80% от нейния размер. За целта те трябва да подадат в офис на НАП заявление по образец и да внесат сумата в двуседмичен срок от връчване на наказателното постановление по банкова сметка „Данъци и други приходи за централния бюджет“ на компетентната териториална дирекция или офис на НАП. Ако заявлението не бъде подадено, нарушителите губят възможността да платят по-ниска санкция.

14 души от областта вече са се възползвали, спестявайки си общо 2 150 лв. от размера на глобите, като са ги платили за по-малко от две седмици. В най-масовият случай става дума за глоби, наложени заради неподадени в срок годишни данъчни декларации по чл.50 от Закона за данъците върху доходите на физически лица. Има и имуществена санкция, наложена от НАП, по Закона за ДДС, допълват от офиса на НАП в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button