Любопитно

Изворово и Ивайловград в национална археологическа изложба

Националният археологически институт с музей при БАН за 15-та пореден път организира годишна изложба. По традиция тя представя резултатите от проучванията през изминалия археологически сезон, като показва някои от най-интересните находки и богат илюстративен материал.

Експозицията представя златни накити и други находки от надгробни могили от средната бронзова епоха при харманлийското село Изворово. Посетителите могат да видят последните открития от проучването на средновековния град Лютица в община Ивайловград.

Изложба

Съорганизатори на изложбата „Българска археология 2021“ са 20 исторически и археологически музеи в страната, които участват с находки от своите фондове. Тя е сред най-богатите и разнообразни досега: представени са над 650 експоната от 40 обекта, от Праисторията до Възраждането. Резултати от проучвани през годината 70 обекта са илюстрирани и чрез постери.

Изложбата е отворена за посещения до 18 септември 2022 г.

Изложба

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button