Хасково

Тургай е казал приживе на разследващите, че убийството му е поръчано от затвора в Гърция

33-годишният хасковлия Тургай Сали, който беше прострелян смъртоносно в неделя, е казал приживе на разследващите, че убийството му е поръчано от някого, изтърпяващ присъда в Гърция. Това стана ясно на днешното заседание в хасковския съд, на което обвиняемият 42-годишен мексиканец Виктор Омар беше оставен в ареста. Определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Както Haskovo.info писа, Омар разказа пред съда, че работил като танцьор в цирк, а постоянния му адрес бил в Мадрид, Испания. Обвиняемият попита съда защо е тук и дали не е задържан само защото е мексиканец. Той поиска да изчака делото за убийството на свобода. Съдията му разясни правата и в какво е обвинен.

Съд

Haskovo.info припомня, че Тургай, който спортуваше ММА и търгуваше с хранителни добавки, беше прострелян пред дома си в Хасково през нощта на събота срещу неделя. Той беше опериран в клиника в Пловдив, където обаче почина. В софийски хотел беше задържан мексиканецът, в чиято кола беше открита гилза, съвпадаща с куршума, изваден от тялото на хасковлията. Приживе Тургай е казал на полицаите, че по него е стрелял непознат чужденец.

Съд

Според разследващите мексиканецът е влязъл в страната с автобус на 10 февруари, наел е кола от Кърджали и е пристигнал в Хасково на 12 февруари. Ден преди стрелбата той е оглеждал дома на жертвата.

От прокуратурата съобщиха в съда, че от видеокамери се вижда, че мексиканецът е бил край къщата на жертвата. Гилзите на местопрестъплението и тази в колата съвпадали, а испанската му шофьорска книжка била фалшива. В Гърция е лежал за трафик на хора, като през есента е пуснат с ограничение да напуска страната. Според прокуратурата това е внимателно планирана дейност.

Съд

Според служебния защитник Кирил Кирев деянието е квалифицирано по-тежко, отколкото всъщност е. От друга страна нямало преки доказателства, които да го уличават. Нямало нито един предмет, който да сочи конкретното престъпление, а видеозаписите били с неясен образ. Той не познавал жертвата и нямал мотив, добави адвокатът и допусна, че Омар е бил натопен.

Виктор Омар каза, че е дошъл в България по покана на българин и жена му, с които се познавал от работата си в цирковете. Българинът искал да научи жена му да танцува и да им помогне да заздравят връзката си.

„Аз дойдох тук законно. По никакъв начин не съм се крил от закона. Никога не съм идвал на това място. Нямам врагове, нямам причина да извърша престъпление“, заяви още мексиканецът.

Съд

Когато полицаите дошли в хотелската му стая помислил, че го обвиняват за тероризъм и бомба. „После помислих, че търсят наркотици, защото ме обискираха. Тогава преводачът каза, че е имало намерение за убийство, аз помислих, че става дума за жената която беше с мен, защото причината да дойда беше тази жена, а не престъпление“, посочи обвиняемият.

Според съда обаче лицева експертиза по видеозаписите подкрепя обвинителната теза. 7 свидетели са дали показания. Двама подкрепят твърденията на жертвата, че поръчителите му са в гръцки затвор.

Обвиненият в убийството на Тургай мексиканец пред съда: Аз съм цирков танцьор, не знам защо съм задържан

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button