Регион

Облекчават преминаването през Капитан Андреево

Мерки за облекчаване на трафика и подобряване на организацията на работа на граничните пунктове „Капитан Андреево“ и „Лесово“ обсъдиха на среща в Свиленград транспортните министри на България и Турция Николай Събев и Адил Караисмаилоглу.

Сред мерките са увеличаване на персонала и осигуряване на достатъчен брой технически средства. В средносрочен план ще се открие и възможност за увеличаване на капацитета на преминаване чрез три нови линии за камиони, съобщават от областната администрация.

В най-скоро време ще бъде създадена и система за управление на опашките и ще бъде отворен горещ телефон, каза министър Николай Събев. Заместник-министърът на транспорта Стоян Новаков ще има грижата да проверява дали са достигнати резултатите от краткосрочните мерки по отношение на капацитета от 1 500 камиона на ден.

Среща

На срещата бе обсъдено отварянето на граничен пункт в Резово, с което да се подобрят условията за туризъм. Доразвиване на жп. транспорта също е сред приоритетите, по които ще се работи усилено.

В срещата участва и областният управител Катя Панева, която каза, че още с встъпването си в длъжност е изпратила доклад на министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов с участъци от автомагистрала „Марица“, които трябва да бъдат ремонтирани. От двете страни на магистралата трябва да бъдат обособени и зони, където превозвачите да могат да спират за престой и почивка. Разбитият път Свиленград – Маточина също се нуждае от ремонт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button