Регион

10 пъти повече злато и сребро задържаха за година на Капитан Андреево

10 пъти повече златни и сребърни накити са открити през миналата година на ГКПП „Капитан Андреево“ в сравнение с 2020 г., съобщиха за Haskovo.info от Агенция „Митници“.

През годината са задържани 77 кг. златни и 97 кг. сребърни накити на стойност общо 7 млн. лв. Това е повече от половината от бижутата, заловени по всички граници. Най-голямото количество е задържано на Дунав мост 2 Видин, където в лек автомобил са открити 41.600 кг. златни бижута на стойност близо 2.2 млн. лв. Те били в двоен под на колата, като тайниците са се отключвали с електрически механизъм.

Както Haskovo.info писа, през последната седмица на Капитан Андреево бяха хвани златни и сребърни бижута на стойност 300 000 лв. По-голямото количество беше открито в пакети, облепени по телата на шофьор на камион, пътуващ от Турция за Германия и пътничка в автобус за Румъния.

Заради атрактивния пазар в Турция бижута вече се укриват и в битови стоки. През миналата година бяха открити 1.2 кг. златни накити, потопени в бутилки с течен перилен препарат, както и в пакет с таблетки за миялна машина.

От Агенция „Митници“ напомнят, че когато се влиза от трета страна като Турция, бижутата трябва да се декларират, когато надвишават 60 грама за злато и платина, и 300 грама за среброто.

Заловиха двама със злато и сребро за 300 000 лв. на Капитан Андреево

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button