Хасково

ВиК: Всички нови сгради в Хасковско с дистанционни водомери

Новопостроените сгради в Хасковска област трябва да са с водомери за дистанционно отчитане, съобщават от ВиК.

От водното дружество вече ще съгласуват инвестиционните проекти за присъединяване на имотите към водопреносната мрежа съгласно новите законови изисквания. Във всички водомерно-арматурни възли трябва да се проектират водомери за дистанционно отчитане. В това число влиза и общият водомер.

Управителят на ВиК – Хасково Божидар Желязков коментира пред Haskovo.info, че е време отчитането да влезе в 21 век. Новото изискване не важи за абонатите, които са със стари водомери.

Повече от 15 години в част от новите сгради в Хасково се поставят дистанционни водомери, чието отчитане е много по-лесно, тъй като не се налага инкасаторите да влизат по домовете на хората, каза пред Haskovo.info главният инженер на дружеството Никола Каракехайов. Той уточни, че всеки, който желае, може да подмени съществуващия си водомер с дистанционен.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Гражданин
Гражданин
18.02.2022 14:32 14:32

След като ДИРЕКТОРА НА ВиК иска отчитането да е като в 21 век защо не си отстранява аварите също като от 21 век. Или по лесно е да стои на топлия стол?

Брау
Брау
18.02.2022 19:35 19:35

Тя и водата Ви е годна за пиене само дистанционно!

Бинев Калин
Бинев Калин
19.02.2022 1:08 1:08

Колко ще му струва на „всеки, който желае може да си постави дистанционен водомер“? Защо не ги инсталирате служебно на хората, Ами чакате всеки да си платял ….Крадци…..

Закон
Закон
19.02.2022 8:58 8:58

По закон задължението за поставяне на водомер е на Експлоатационното дружество. В случая на ВиК.

Анонимен
Анонимен
19.02.2022 19:31 19:31
Отговор до  Закон

Това за съжаление не е вярно. Водомерите си ги пращаме абонатите. При електромерите е друго, там дружеството ги слага за своя сметка

Back to top button