Любопитно

Пролетта долетя на крилете на две белошипи ветрушки

Пролетта вече долетя на крилете на две белошипи ветрушки в Центъра за природозащитни дейности в свиленградското село Левка, съобщават от „Зелени Балкани“.

И двете птици са женски. Маркирани са с пръстени с номера DS и SV и са излюпени през 2017 и 2018 година, а през 2021 година са отгледали по 5 малки. За 2021 и 2022 г. първенството държи DS, като периодът на първите наблюдения на птицата почти съвпада и двете години.

Птици

Екипът на природозащитниците отдавна се подготвя да посрещне смелите пътешественици. Изтощени от дългия път на миграцията от Африка до Левка, те имат нужда от обилна храна, която от сдружението им предоставят в изобилие.

В края на отминалата година са почистени и проверени всяка една от изкуствените гнездилки, поставени в района на Левка, за да могат птиците да намерят бъдещите си домове готови да приемат пернатите семейства.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button