Хасково

Възстановиха над 750 000 лв. на хасковлии заради данъчни облекчения

Над 750 000 лв. са възстановени за малко повече от месец на физически лица от Хасковска област заради различни данъчни облекчения, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Средно на ден се приемат по 60 декларации за изплатени доходи и общият им брой е вече 2 130, което е почти 4 пъти повече спрямо същия период на миналата година. Подадените документи с право на данъчни облекчения се обработват и разглеждат приоритетно.

Най-бързо и лесно подаването на данъчни декларации става онлайн с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис (КЕП), без да е необходимо посещение на място. Документи могат да се подават и на гише в 8 пощенски станции в областта, както и чрез пощенски оператор, добре опликовани като писмо.

През март лицата, притежаващи персонален идентификационен код, ще могат да подават и предварително попълнена данъчна декларация за доходите си, която ще бъде достъпна чрез електронните услуги на НАП. Потребителите, които искат да ползват услугата „предварително попълнена декларация“, но нямат ПИК от НАП, могат да го заявят с обаждане на информационния телефон на агенцията, на имейл или през системата за сигурно електронно връчване. Персоналният код се издава във всеки офис на НАП без значение постоянния адрес на лицето.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button