Хасково

Прокуратурата отхвърли жалбата на ГЕРБ, Синята зона – законна

Синята зона остава, снимка Георги ДаскаловОкръжна прокуратура Хасково е отхвърлила жалбата на ГЕРБ срещу кмета на Хасково Георги Иванов и е определила, че Синята зона в града работи законно.

Общински съвет по предложение на ГЕРБ гласува отмяна на Синята зона и глобата с фиш. Кметът обаче възрази срещу това решение, в което бе записано, че влиза в сила незабавно. Няма такъв вариант и този текст е незаконен, коментира пред Haskovo.info прокурор Елена Катранджиева.

Всяко решение на общинския съвет може да бъде обжалвано както от кмета, така и от областния управител и по закон не може да влезе в сила преди това. Няма как общинските съветници да лишават когото и да било от законното му право да обжалва техните решения, допълни Катранджиева.

Междувременно днес Административен съд Хасково отложи делото, заведено от кмета срещу решението на общински съвет за отмяна на таксите за наказателни технически средства. Мотивите на градоначалника срещу отмяната на правото му да определя таксите са, че промените не са били подложени на обществено обсъждане.

Макар че определянето на такси от кмета е незаконно ако няма доказателства, че докладната е била предложена за публично обсъждане, съдът вероятно ще отмени решението на местния парламент и ще остави в сила таксите за скоби и „паяк“ при нарушения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
A
A
16.02.2011 15:14 15:14

Ха-ха,голям смешник е И.Петров.

Анонимен
Анонимен
16.02.2011 17:19 17:19

bravo na prok*raturata,taka grajdanite sme ulesneni i ima kade da parkirame za da si svar6im nqkoq rabota,pak i nqma da ima bezrazborno pretapkvane na malkite uli4ki. 4e kakvo e edno lev4e dnes,predpo4itam da dam 2 samo da ima kade da parkiram bez da mi se vdigne kolata.

dank
dank
16.02.2011 19:35 19:35

bravo na prokoraturata.dano dokrai razsledva dalaverite na mikra. i na slavcho angelov i na jena mu doroteq angelova-danachna slujitelka v td i aferite im s falshiv alkohol i chai.

Back to top button