Регион

Фалстарт на делото срещу стрелеца от Сърница в Кърджали

Районен съд – Кърджали не даде ход на делото срещу 55-годишния Бейсим Салиф от село Сърница, община Минерални бани.

Днес трябваше да е разпоредителното заседание. По делото той ще отговоря за държане на незаконно оръжие в землището на село Душка, община Черноочене и за закана с убийство спрямо Ердинч Аптиш, който го залови.

Заради противоепидемичните мерки делото е трябвало да се гледа чрез електронна видео връзка по Skype между съдебния състав, прокурора и защитата в съдебната зала на съда, и подсъдимия, намиращ се в ареста в Хасково. Подсъдимият обаче не е дал съгласие делото да се разглежда чрез електронна видео връзка. По тази причина не е даден ход, а следващото заседание ще е на 23 март, допълват от пресслужбата на съда.

Haskovo.info припомня, че срещу Бейсим обвинения са повдигнати и от Хасковската прокуратура за действията му в Сърница, които тепърва ще бъдат внесени в съда. На 29 ноември след поредно скарване със своя съсед Мюмюн заради животни, преминаващи през чуждия имот, Бейсим стреля със самоделната си незаконна пушка и нарани с нож жена в ръката. После избяга от селото и беше издирван от 200 полицаи в продължение на близо 20 часа. Той беше задържан от Ердинч Аптиш в района на село Душка.

Окръжна прокуратура – Хасково повдигна обвинения на Бейсим Салиф в опит за убийство, закана за убийство и държане на незаконно оръжие. Най-тежкото престъпление е опитът за убийство, за което се предвижда наказание от 10 до 20 г. затвор.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button