Любопитно

17 отбора в турнира по стрелба на военното формирование в Хасково

17 отбора се включиха в турнира по стрелба, организиран за празника на военно формирование 52740 – Хасково.

Стрелбите бяха на учебен център „Добрич“. Сред гостите за празника и участници в турнира бяха областният управител на Хасково Катя Панева, кметът на Хасково Станислав Дечев, хасковски свещеници, полицаи, пожарникари, журналисти, представители на ТД „Национална сигурност“, РС Изпълнение на наказанията, ОЗ „Охрана – Хасково“, Военна полиция, Учебен полигон „Корен“ и от военните формирования от състава на 2-ра механизирана бригада – Стара Загора.

Стрелби

Най-точни в стрелбата с пистолет „Макаров“ бяха участниците от ОДМВР – Хасково, които участваха с два тима и заеха призовите места в отборното класиране. Първо място в индивидуалното класиране при мъжете зае инспектор Пламен Митев от ОДМВР – Хасково, а при жените редник Таня Баракова от военно формирование 54100 – Ямбол. След турнира по стрелба се проведоха демонстративни стрелби с различни образци въоръжение – автомат „Калашников“, картечница „Калашников“ и снайперова пушка „Драгунов“, допълниха от хасковското военно формирование. Надстрелването бe по повод 1 март – Празник на батальона в Хасково и отбелязване на 20 години от неговото създаване.

Стрелби

Ден на отворени врати ще се проведе на 28 февруари от 13 до 16 часа във войсковия район на улица „Стара планина“.

Класирането от турнира по стрелба е следното:

Отборно:
1 място – ОД на МВР отбор 2 – 210 т.
2 място – ОД на МВР отбор 1 – 198 т.
3 място – Военно формирование 52740 – 198 т. (с по-малко попадения в десетката)

Индивидуално класиране мъже:

1 място – инспектор Пламен Митев ОД на МВР – 72 т.
2 място – капитан Пламен Йовчев в.ф.52740 – 72 т. (с по-малко попадения в десетката)
3 място – младши инспектор Георги Петков ОД на МВР – 71 т.

Индивидуално класиране жени:

1 място – редник Таня Баракова в.ф.54100 Ямбол – 68 т.
2 място – цивилен служител Дияна Атанасова в.ф.54140 Стара Загора – 66 т.
3 място – редник Дарина Манолова в.ф.54230 Стара Загора – 62 т.

Кратка историческа справка за военно формирование 52740 Хасково:

На 1 март 2002 г. на основание заповед на Министъра на отбраната е създаден 1-ви отделен механизиран батальон в състава на Командване „Изток”. От 2005 година става 31-ви механизиран батальон от състава на 2-ра Тунджанска бригада, какъвто е и до днес.

От създаването си батальонът провежда подготовка за придобиване, развитие и поддържане на отбранителни способности, необходими за изпълнение на задачите в национален и коалиционен формат. Води целенасочена подготовка на формированията за защита на населението и територията на страната при кризи от невоенен характер и преодоляване на последствията от тях.

През годините по мисия „Принос към националната сигурност в мирно време“ формирования от батальона са участвали десетки пъти при гасене на пожари и при ликвидиране последствията от наводнения. Също така многократно военнослужещите от батальона са участвали и продължават да участват при обезвреждане на открити невзривени боеприпаси. През годините са изпълнявани и съвместни дейности със служителите на МВР при задачите по охраната на държавната граница с Република Гърция и Република Турция.

През изминалите години в батальона са подготвени пет роти за участие в състава на Многонационалната бойна група на Европейския съюз „HELBROC BG”, четири роти и един взвод, които участваха в международни мисии на НАТО и Европейския съюз на едни от най-горещите във военен аспект точки на земното кълбо – Афганистан, Босна и Херцеговина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
нещастна армия
нещастна армия
23.02.2022 21:30 21:30

Какъв е тоя военен с червени наушници. Така ли ще се бие с враговете като го е страх от гърмежи. Шумът от пляскане с ръце е по силен от гърмеж от пистолет „Макаров“

ДРУГ
ДРУГ
25.02.2022 20:03 20:03

Ами тоя прълю Щерю Янев „директор“ на ЕКОПРОГРЕС назначен без конкурс няма ли си работа та се е наредил барабар Петко с момците.Що не си гони вълците и да ядат тел.пържоли от разкладката на лъвовете с АХТАРОВ.И двамата са за пъдене…

Back to top button