Любопитно

Ренате Майер – от Димитровград до световните модни подиуми

22-годишната Ренате Майер е родом от Димитровград, а в момента живее между Ню Йорк и Лондон.
Определя се като наполовина българка и наполовина германка. „Израснах между двете държави, но чувствам България като своя родина“, сподели пред Haskovo.info Ренате.

От 6-годишна израства под прожекторите с помощта на Ирина Папазова. Носителка е на титлите Малка Мис България, Мис Планет, Best Child Model Of The World, Лице на OVS и MСАТ. Завършва средното си образование в България с отлични оценки и успехи в областни, национални и международни олимпиади и състезания по различни природни науки. Тя признава, че е имала тежки години в училище, защото е била подложена на тормоз и расизъм заради това, че е различна – половин германка и екстремно дисциплинирана в ученето и извънкласните дейности. „Осъзнах, че човек може да използва трудностите и болката, за да помогне на другите, и също да израсне като личност. Осъществих проект „НЕ на тормоза в училище“, който беше голям успех. България ми даде началото на всичко и затова е много важно за мен да разкажа историята си именно в България“, казва Майер.

След завършване на средното си образование в България, заминава за Америка, за да завърша висшето си образование, което е започнала на 13 години в Германия, като става най-младата студентка там. Причината за това е нейното прескачане на класове и страстта й към природните науки.

Ренате Майер
Ренате Майер и Кели Рътърфорд

„Запознанството ми с актриса Кели Рътърфорд („Gossip Girl“, „Pretty Little Liars“, „Dynasty“ и други), моменталното ни сприятеляване – станахме неразделни приятелки и преместването ми на Горен Ийст Сайд, беляза началото на едно интересно приключение“, посочва Ренате.

Ренате Майер

След броени месеци се озовава в една среда, която, изглежда лъскава отвън, но може да бъде съвсем различна, щом се озовеш в нея. Сприятелява се бързо с дизайнери, финансисти, актриси, блогърки и много други интересни личности. За кратко време става част от хайлайфа и фешън сцената на Ню Йорк. Канят я за Седмицата на модата и афтър партита в Лондон и Ню Йорк на някои, от които успява да взема като гост и Ирина Папазова. Следва покана за парада за Четвърти юли лично от Тръмп семейството в Washington DC през 2019 година. Имала е вечеря с Принц Уилиам и най-добрия му приятел Thomas van Straubenzee в Лондон, като животът й започва да става все по-вълнуващ с всяка изминала година. На всички събития е била, и все още често е най-младата, и единствената българка.

С партньора й Ричард Хейнс е част от хайлайфа на Лондон. Той е автор на „Хамелеон“, издаден и в България. Писането обаче му е само хоби, защото той е един от топ хедж фонд мениджърите на Австралия.

Ренате Майер
С Ричард Хейнс на яхтата му в Кан

Преди 2 години Ренате започва да следва психология, която е истинска нейна страст и голям източник на удовлетворение, за да помагам на хора, които страдат, защото лично знае колко може да страда човешката душа. Тя признава, че години наред е насърчавана да започне работа като модел заради контактите й в тази сфера и многото й последователи в Инстаграм. Преди година решава да се завърне под прожекторите, като партньорът й Ричард е голямата й мотивация. Благодарение на него е била и на филмовия фестивал в Кан през юли миналата година и чака с нетърпение завръщането си през май тази година. В същото време това е вълнуващо време за Ричард, който работи над филмирането на книгата си.

Ренате Майер

Февруари е месецът на модата и е поканена от дизайнерите АADNEVIK, Kaushik Velendra, Rue Agthonis като специален гост на Лондонската седмица на модата, където имам места за първа редица. В началото на февруари например е гостувала на събитие, на което е била с приятелката си актрисата Кели Рътърфорд.

Ренате Майер

Освен това Ренате дефилира за българска дизайнерка Hip Curve и за официалното й London Fashion Week Show, което е и първото й модно ревю. „Това шоу беляза съвсем нова глава в кариерата ми като модел. Бях публикувана в Getty Images и моментално получих запитвания от други международни брандове за дефилета и фотосесии“, допълни Ренате Майер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ebach
ebach
23.02.2022 19:00 19:00

Tova dete ako e manekenka,znachi moqt se e sabudil na 73 godini sled dalga koma!

Кой от Къде е Живи и Здрави
Кой от Къде е Живи и Здрави
23.02.2022 20:58 20:58

Какво ни занимавате с на никого не му пука никой не я е чувал коя е и каква е нито ни интересува, изглежда пластмасова, с заучени реплики уж се чувствала българка пък не и харесвало тука щото била подложена на расизан …

Недялка Камбурова
Недялка Камбурова
24.02.2022 9:32 9:32

Полугерманка у нас винаги би била даже толерирана. Но ако е имала отдавна тия видими психически проблеми, заради тях децата са я избягвали. Късно е вече, прекалено е използвана. Съжалявам я…

Анонимен
Анонимен
24.02.2022 9:32 9:32

Аз не разбирам защо е нужно да си изливате нещастието чрез златни коментари в интернет

Back to top button