Регион

170 000 камиона повече са преминали през Капитан Андреево за година

170 000 товарни автомобила повече са обработени на митнически пункт „Капитан Андреево“ през 2021 г. в сравнение с предходната година, а капацитетът на пункта е почти изчерпан, е съобщил заместник-директорът на Териториална дирекция „Южна морска“ към Агенция „Митници“ Стефан Марашев на среща с областния управител Катя Панева, информират от областната администрация.

На срещата са били обсъдени мерки за облекчаване на трафика през ГКПП „Капитан Андреево“. Предвиждат се нови трасета специално за хладилни камиони. Въвеждането на система за управление на товарния трафик в средносрочен план също ще улесни шофьорите. Те ще получават навременна информация за натовареността на движението и опашките, както и ще бъдат пренасочвани през кой граничен пункт да преминат, допълват от администрацията.

Среща

Панева се е ангажирала да инициира среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов във връзка с пътните участъци, които трябва да бъдат изградени и ремонтирани на територията на област Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button