Хасково

Дянков: Една десета от задълженията на общините в България са на Хасково

Симеон Дянков бе придружен от културният министър Вежди РашидовХасково е една от общините с най-големи дългове в страната, заяви днес финансовият министър Симеон Дянков, чието посещение в Хасково съвпадна с блокирането на сметките на кметството заради задължения към фирмите „Марчела 90“ и „Европът“.

В момента общините в България дължат на бизнеса около 220 милиона. Една десета от тях са задълженията на Община Хасково, коментира Дянков. Според него бъдещият пакт за финансова стабилност първо на национално ниво, а след това и на ниво общини, ще ограничи подобни ситуации, тъй като няма да позволи да се натрупват огромни задължения.

На среща с бизнеса в Хасково Дянков бе попитан дали и кога община Харманли ще получи обещаните от предишното правителство 26 милиона лева за приемането на софийски боклук. Бившият финансов министър не ми е казал, че дължим тези пари, пошегува се Дянков и допълни, че щом това е залегнало в постановление на Министерски съвет, то парите ще дойдат в Харманли рано или късно.

На въпрос за намаляване на ДДС за хранителните продукти финансовият министър коментира, че диференциране на ставката не може да има, но е възможен вариант за намаляне на данъка като цяло с един – два процента.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ДЪРТИЯ ПИЧ
ДЪРТИЯ ПИЧ
17.02.2011 23:25 23:25

А ВЪ ДЯНКУФ,ОТЬ СИ НИ УТЬОВЪШ Ф ЪМЕРИКЪ,КО СИ СЪ ЗАИЗЛАГЪЛ С ТО МОМИНСКИ ГЛАС,ДЪНЬ БИ ЗЛАТКО ДЪ ТИ Е ГАЖЕ,ЧЕ С ТРЪГНЪЛ ДЪ ЛУБИРЪШ ЗЪ НЕГУ

ххх
ххх
18.02.2011 10:48 10:48

Дайте да си вземем да кмет Дянков,че да има далновидна политика на общината,пък и с пици ще ни нахрани човекът

Back to top button