Регион

ВКС потвърди по 20 г. затвор за убийците на 53-годишна жена в Харманли

По 20 г. затвор получиха окончателно 21-годишният Андрей Демирев и Асен Ангелов на 24 г. Те са признати за виновни за блудство, изнасилване и убийство на 53-годишната Валентина Христозова в Харманли.

Върховният касационен съд потвърди решение на Пловдивския апелативен съд, с което е наложено наказанието им по присъда на Хасковския окръжен съд. Пред ВКС двамата са обжалвали наказанията си с доводи за незаконосъобразност на присъдата, допуснато съществено нарушение на процесуалните правила по време на разглеждане на делото, както и налагане на явно несправедливо наказание, според тях, при което не е отчетена младата възраст на Андрей Демирев. По време на извършване на престъплението той не е бил навършил 19 години. Върховните магистрати отхвърлят всеки от доводите на защитата с мотив, че исканията са неоснователни, допълват от Апелативния съд. Решението на ВКС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Haskovo.info припомня, че жестокото убийство беше извършено в нощта на 15 срещу 16 март 2019 г. Двамата били пияни и са изтезавали жертвата, която е била в безпомощно състояние в продължение на 3 часа. Това стана в разграден празен парцел на улица „Васил Левски“.

На близките на жертвата са присъдени обезщетения за неимуществени вреди на обща стойност 192 000 лева, заедно със законната лихва.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button