Хасково

1 530 зрелостници заявиха матурата по български език в Хасковска област

1 530 зрелостници в Хасковска област са подали заявления за държавния зрелостен изпит по български език и литература, който ще се проведе на 18 май, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

Втората задължителна матура е планирана за 20 май. За първи път тази година има възможност да се положи втора задължителна матура по информатика, информационни технологии, предприемачество, музика и изобразително изкуство.

Тази година има и няколко варианта на матурата по чужд език в зависимост от нивото на владеене, както и дали подготовката е профилирана или общообразователна. Най-много са заявили английски език профилирана подготовка ниво B2 – 318, биология и здравно образование – 126, география – 55, математика – 40, история – 28, информатика – 14, информационни технологии – 21, философия – 7, химия – 1, предприемачество – 20, като всички са профилирана подготовка. За държавен изпит по теория и практика на специалността са се записали 474, а за дипломен проект – 236.

Най-много са пожелали биология с общообразователна подготовка за трета матура – 50. Един зрелостник се е записал и за четвърто ДЗИ по химия с общообразователна подготовка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
СЪВЕСТЕН ГРАЖДАНИН
СЪВЕСТЕН ГРАЖДАНИН
25.02.2022 11:18 11:18

ПРОФ . АРГИРОВА , ВИЕ С КОЛКО ДОЗИ СТЕ ВАКСИНИРАНА ? ГЛЕДАМ ВИ И МИ СЕ СТРУВА , ЧЕ НАЙ – МАЛКО ОЩЕ 5 ИЛИ 6 ИГЛИ СА ВИ НУЖНИ !

Анонимен
Анонимен
25.02.2022 12:45 12:45

Не знам за проф. Аргирова, но ти не си съвестен, а си малоумен!

Back to top button