Регион

С 3.7 млн. лв. подменят водопроводната мрежа в Сираково

Обществена поръчка за рехабилитация на вътрешната водопроводна мрежа и довеждащ водопровод на село Сираково обявиха от община Минерални бани.

Предвижда се подмяна на етернитовите тръбопроводи по улици в регулационните граници на селото с обща дължина близо 6 км. По отношение на довеждащия водопровод от Помпена станция „Сираково“ до вътрешната водопроводна мрежа на Горно Сираково е планирана рехабилитация с полагане по ново трасе, попадащо изцяло в обхвата на полски път.

Прогнозната стойност на поръчката е 3.7 млн. лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 21 март.

Село Сираково се водоснабдява централизирано от собствени водоизточници. Водоснабдителната система е изграждана през 60-те и 70-те години на миналия век с азбесто-циментови (етернитови) и стоманени тръби. Водопроводите и съоръженията са надминали експлоатационните си години и са силно амортизирани.

През летните месеци има недостиг на вода във водоизточниците, което води до нарушаване на водния баланс на системата и в някои случаи до ограничаване на подаваните количества за населението. Съществуващата вътрешна водопроводна мрежа е силно амортизирана и неефективна. Изградена е изцяло от етернитови тръби, даващи непрекъснати аварии. Трасетата на водопроводни клонове са със силно разрушена трайна улична настилка. Липсва спирателна арматура, пожарни кранове и др., които са съществени за правилната експлоатация на мрежата. Липсват и тротоарни спирателни кранове почти за всички имоти, се казва още в обществената поръчка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Близък
Близък
26.02.2022 23:30 23:30

Това са 617 лв на метър 🤣🤣🤣🤣

Съсед
Съсед
08.03.2022 18:37 18:37

Това само за едното село ли става на въпрос или и за двете?

Back to top button