Хасково

Херпетологично дружество ще прави терариум на Кенана?

ИзложбатаТракийското херпетологично дружество – Хасково иска да прави терариум на Кенана. „Идеята ни е той да се намира в Зоопарка и за хасковлии посещенията да са безплатни“, съобщи за Haskovo.info главният експерт в дружеството Красимир Христов

Искаме само да ни бъде осигурен терен. Сторителството ще го направим с наши средства, допълни Христов. Засега обаче желанието им официално не е депозирано в общината, съобщиха от администрация.

Междувременно за да дадат възможност на хасковлии да опознават влечугите за поредна година от Тракийското херпетологично дружество са подредили изложба във фоайето на читалище „Заря“.

В нея могат да бъдат видени 40 вида змии, паяци, скорпиони, гущери и хлебарки. Сред тях са двете най-опасни змии на Земята – Тайпан и Черна мамба. Освен тях експозицията включва и други видове отровни змии – зелена мамба, кобри, отровници, гърмящи змии. Изложени са и някой отровни представители на паяците и скорпионите. Изложбата може да бъде видяна до 5 март.

Красимир Христов Змии
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.02.2011 17:22 17:22

Супер, подкрепям идеята за терариум.Страхотно.

сойтариев
сойтариев
21.02.2011 9:00 9:00

малко змии имаме в страната та и още по опасни внесли е и като ги изтарват какво става- ужас

Back to top button