Хасково

20 години Компания „Дерони“

Image20 години изграждахме и творихме своята история. Всички ние, които сме тук, сме част от тази история и от това вънуващо развитие. Благодарение на нашата всеотдайност и грижата ни за хората и природата, компанията успя да сътвори едни прекрасни продукти, съчетали  в себе си много любов, традиционен български вкус, частица от необикновената магия и хармонията на природата.

През далечната 1991 година,  Дерони започва своя дългогодишен път, преминавайки през всички трудности и кризи на преходния период, укрервайки и възмъжавайки, за да израстне и достигне до най –високото равнище на производтсво на консервирани храни. Днес ние създаваме своите продукти, започвайки от най-крехкото нещо – от семенцето, от зародиша  на растението, преминавайки през екологичното отглеждане на зеленчуците на нашите земеделски полета и достигайки до преработването им във  високо технологичните и сертифицирани по всички международни стандарти фобрики на Дерони,които станаха  4 на брой. И накрая вкусните ни и екологично чисти продукти достигат до нашите клиенти благодарение на добрата и гъвкава работа на търговските ни представителства в страната и чужбина.Ние сме горди, че ви даряваме с частица от богатството на природата с нашите неустоимо вкусни продукти.

Може би всички сте си задавали въпроса: „Какво символизира името на DERONI?”.

На територията на днешна България, в древна Тракия, през VI-V век преди Христа, през така далечния архаичен период, е живяло тракийско племе с името Дерони. Основният поминък на тракийското племе е бил свързан със селско – стопанска дейност  и търговия. Именно  тука откриваме приемствеността в дейността на компания Дерони.

Известно е, че това племе е секло и първите монети по нашите земи. Това са монетите с най-голямо тегло от всички тракийски племена – така наречените Додекадрахми, тежащи 40 грама.

Монетата  на тракийското племе Дерони изобразява от едната страна  колесница, с бог Хермес, теглена от два вола. Клончето в долния край е символ на плодородието на земята, благословена от слънцето. Над колесницата е изобразен слънчев кръг – символизиращ слънцено и вселената. Тази страна на монетата се превръща в търговско лого на фирмата.

От другата  страна на тракийската монета е изобразена фигура, съставена от три човешки крака на бог Селен, завършващи с конски копита, наречена Трискел. Трискелът е  символ на движението, развитието и стабилността. Тази страта на монетата е избрана за официалното лого на фирмата.

Доброто име на Дерони винаги се е свързвало с вкусните и качествени продукти, които предлагаме.

Философията на Дерони  за храна е много проста – ние използваме старателно отгледани и подбрани  зеленчуци от собственото  ни предприятие за производство на свежи зеленчуци, огрети от топлото слънце, съчетавайки ги с традиционни български рецепти, както и с оригинални предложения. С тази успешна комбинация удовлетворяваме различните вкусове на нашите клиенти, както на българския пазар, така и за нашите потребители в цял свят
Компания Дерони  има за цел да обогати живота на хората с много вкус,да донесе  здраве с натуралните си и качествени храни, да създаде много приятни мигове на своите любими потребители.

Дерони означава различни неща за различните хора:
•    Едни виждат любимата си лютеница от своето незабравимо детство, приготвена с любов и много топлина, която ни връща в усмихнатото детство и позабравения мирис на  есента, с аромата на печени чушки, разнасящ се от дворовете на всяка българска къща.
•    Други правят гастрономическа разходка с разнообразието от кетчупи и сосове – едно истинско натурално вълшебство от домати и свежи зеленчуци  за вашата трапеза.
•    Трети откриват изтънчения френски вкус с Дижонската горчица;
•    Четвърти се пренасят в красива Италия със спагети и макарони Дерони;
•    Пети усещат слънцето на Андалусия със зехтина Сан Лазаро – Зехтинът  с благороден вкус и с изключителен натурален аромат, който ще ви накара да направите разлика между добрата и изключителната храна.
•    Шести откриват късче от магията на изтока със соевите сосове на Дерони – уникална хармония от аромат и вкус;
•    Седми се опияняват от насладата на майонези Дерони – толкова нежни, толкова изкусително вкусни!

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button