Хасково

В БЧК – Хасково вече даряват дрехи, обувки и одеяла за Украйна

БЧК – Хасково вече получи първите нови дрехи, обувки и одеяла за пострадалите от войната в Украйна.

Пунктът на улица „Иларион Макариополски“ №2 до сградата на УНСС отвори в 9 часа и в първия час пристигнаха шестима дарители от Хасково и региона. Сред тях беше хасковлията Кадир Кадир, който донесе одеяла. Мъжът попита от какво още имат нужда хората в Украйна и каза, че ще провери дали има подходящи дрехи и обувки. Той заяви пред Haskovo.info, че следи ситуацията в Украйна и като е разбрал за хуманитарната акция веднага е решил да се включи.

БЧК

Пунктът на БЧК ще работи всеки ден от 9 до 18 часа, включително и в почивните и празничните дни. Най-неотложни са нуждите от нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали. Необходими са още палатки, фенери, батерии и генератори. Засега не се събират хранителни продукти.

Обаждат се и хора, които са готови да предоставят жилища за бежанци от Украйна. Haskovo.info припомня, че вчера готовност да приемат бежанци обявиха хасковският бизнесмен Себахтин Исмаил и отец Никола.

Хасковски бизнесмен осигурява безплатен подслон и транспорт за бежанци от Украйна

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
донбассс
донбассс
28.02.2022 15:37 15:37

а на бедните хорица в БГ какво ще им дарите !!!!! зеленски да има дава ,той направи това мършата

МУНЧО
МУНЧО
03.03.2022 0:19 0:19

А НА НАС БЪЛГАРИТЕ КОГА ЩЕ ИМА ТАКИВА ПОМОЩИ ? ЗЕЛЕНСКИ ЩЕ НИ ПРАТИ ЛИ ?КАКВА Е ТАЯ СОЛИДАРНОСТ БЕ ПРОСТАЦИ ? ВИЖТЕ СИ ОКАЯНИТЕ РОДИТЕЛИ , ЕДВА ХОДЯТ , СЛОЖИЛИ ПАРЦАЛИТЕ НА УСТАТА ! КОГА Е БИЛО ТОВА ? СРАМ , СРАМ ! СЕГА БЛАГОДАРЕТЕ НА КИРЧО ЗА ОБЕДНЯВАНЕТО НИ , ЯЖТЕ СИ ГЪЗА СЕГА ! КАТО СЕ МЕСЯТ КЪДЕТО НЕ ИМ Е РАБОТАТА , ЩЕ СТРАДА ПРОСТИЯ НАРОД !

Back to top button