Хасково

НАП прие 5 500 справки за изплатени доходи през миналата година

Днес е крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващи се лица подават в НАП данни за изплатените от тях доходи през 2021 година, като досега са приети 5 500 такива справки, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

До края на днешния ден предприятията и самоосигуряващите се лица също така могат да проверят, коригират при необходимост и подадат отново изпратената от тях информация, без да им бъдат наложени санкции. Приходната агенция вече уведоми с писма над 4 500 работодатели в страната за допуснати неточности в справките им за доходи. Установените грешки могат да бъдат видени чрез достъпните с персонален идентификационен код (ПИК) и електронен подпис (КЕП) електронни услуги на НАП.

Междувременно нараства и броят на хората от областта, които са обявили приходите си от 2021 година. До тази сутрин са постъпили 2 550 годишни данъчни декларации за доходи на физически лица. 3 март е официален празник и неработен ден, но електронните услуги ще са достъпни и всеки с ПИК или КЕП може да подава онлайн документи към администрацията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button