Регион

Живка Петрова встъпи в длъжност председател на съда в Свиленград

Живка Петрова встъпи в длъжност административен ръководител на Районен съд – Свиленград за втори мандат.

Съдия Петрова беше избрана на 8 февруари с 8 гласа „за“ от членовете на Съдийската колегия на ВСС. Подписването на официалния акт за встъпване в длъжност се извърши в присъствието на председателя на Окръжен съд – Хасково Миглена Тянкова, съобщават от съда.

Живка Петрова е встъпила в длъжност съдия през 2007 г. в Районен съд – Пловдив. Тя има над 22 години юридически стаж, от които 14 години в органите на съдебната власт като съдия. Основният мотив на съдия Петрова за явяване в конкурсната процедура е работата й в този съд и е свързана с неговото развитие и авторитет, а от друга страна, е натрупала професионален и житейски опит в един от най-големите и натоварени съдилища в страната – Районен съд – Пловдив. Тя заема длъжността председател на Районен съд – Свиленград от 2016 г., а от 8 ноември 2021 г. изпълнява тези функции. Кандидатурата на съдия Петрова е подкрепена от Общото събрание на съдиите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button