Хасково

Над 18 000 дела за 15 г. в Хасковския административен съд

18 008 дела са образувани в Хасковския административен съд за 15 години.

От тях 11 393 са първоинстанционни административни дела, а 6 615 са касационни. 17 698 са свършените дела за периода, съобщават от съда, който започва правораздавателната си дейност на 1 март 2007 г. На този ден е образувано първото административно дело в съда.

Административен съд – Хасково започва работа в състав от 5 съдии, в това число и председател. Начело на съдебната институция е съдия Теодора Точкова, която ръководи съда до 2015 г., когато е назначена за Главен инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет. През същата година за председател на съда е избрана съдия Хайгухи Бодикян, която след изтичане на мандата ѝ през 2020 г. започва работа като съдия във Върховния административен съд. През 2021 г. за председател на Административен съд – Хасково беше назначена съдия Василка Желева. Към момента в съда правораздават 8 съдии.

Първоначално ХАС осъществява дейността си в помещения, предоставени от Окръжен съд – Хасково, а на 20 март 2009 г. официалното е открита нова сграда за нуждите на Административен съд – Хасково. Тя е съобразена със спецификата на работата, числения състав на съда и необходимите като брой и вид помещения, и осигурява нормални условия за работа на магистратите и служителите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button