Хасково

И фирмите без дейност подават годишни декларации

НАПФирмите, които през миналата година не са осъществявали дейност, също трябва да подават годишна данъчна декларация по Закона за корпоративното подоходно облагане, напомниха от Офис Хасково на НАП.

За тези фирми има специален образец 1010а или така наречената нулева декларация. В нея те посочват, че през данъчната 2010 година не са имали дейност и не са отчели приходи или разходи. Към тази декларация не се подава годишен финансов отчет.  

878 декларации за корпоративни данъци са приети до днес в хасковския офис. Расте броят на формулярите, подавани с електронен подпис – 349. Подадените на място са 529. НАП напомня, че фирмите, които декларират дейността си в срок и по електронен път ползват 1% отстъпка от дължимия данък „печалба“, но не повече от 1 000 лева.  

Освен по интернет, декларации се подават на гише в 21 пощенски клона, по пощите като писма или на място в салона за клиенти на пл. „Свобода“ №2. Крайният срок за това е 31 март, като в същия срок се заплаща и данъка, ако се дължи такъв.  

500 лева е минималната глоба за юридическото лице при неподаване на годишна данъчна декларация. Отделно с минимум 200 лева се санкционира управителя на фирмата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button