Хасково

42 фирми вече декларираха корпоративни данъци в НАП – Хасково

42 дружества от Хасковска област са подали годишните си декларации за корпоративни данъци още в първия ден от старта на кампанията, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Това става през Портала за електронни услуги на НАП. Декларацията за корпоративни данъци се подава само по интернет с квалифициран електронен подпис. С нея се подава и годишен отчет за дейността на фирмата.

Юридическите лица подават декларациите в срок от 1 март до 30 юни, като 30 юни е и крайният срок за плащане на дължимия корпоративен налог. Плащането може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета, чрез интернет, с пощенски запис за данъчно плащане и чрез виртуален или физически ПОС терминал на НАП.

Неподаването на декларациите подлежи на санкция, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button