Хасково

ПМГ ще прави актова зала и кабинети по изкуствата в сграда, прехвърлена от държавата

ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково ще може да направи актова зала, кабинети по изобразително изкуство, музика и извънкласни дейности в едноетажна лабораторна сграда.

Досега имотът беше държавна собственост в управление на Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол към Министерството на земеделието, храните и горите. Днес с решение на Министерски съвет лабораторната сграда заедно с терена се прехвърлят на общината за нуждите на ПМГ. Той се намира до основната сграда на гимназията и е с площ 1 769 квадратни метра, а самата сграда е със застроена площ 359 квадратни метра.

През 2020 г. общината поиска имота от държавата след докладна от директора Гергана Петрова. В нея се описваше, че от години имотът и сградата не се стопанисват и не се използват за нуждите на министерството. Имотът е обрасъл с храсти, керемидите на покрива на сградата застрашават да паднат в двора на училището и са заплаха за живота и здравето на учениците. В същото време гимназията се нуждае от актова зала и кабинети по изкуствата.

Сега предстои ПМГ да кандидатства за средства, с които да извърши необходимите ремонтни дейности, за да осъществи целите си, коментира пред Haskovo.info директорът на училището Гергана Петрова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button