Хасково

Броят три пъти годишно домашните прасета в Хасковска област

Домашните прасета в Хасковска област ще се броят три пъти годишно, като мярка от Плана за действие в страната по отношение на обектите за отглеждане на прасета за лични нужди във връзка с Африканската чума по свинете, съобщават от областната администрация.

Мерките са били обсъдени днес, а първата инвентаризация трябва да се проведе до 31 март. Втората ще бъде от април до 31 май, като според списъците ще се проверяват дали свинете са регламентирани или не. Третата инвентаризация ще бъде извършена до 30 октомври.

Среща

Предвижда се и информационна кампания как може да се извърши регистрацията на животновъдните обекти. 6 859 стопанства за лични нужди са регистрирани към 2021 г. на територията на страната. На територията на област Хасково техният брой е 700 за миналата година. Към момента са регистрирани 7 фамилни ферми с капацитет до 200 свине в региона.

На територията на областта не е регистриран нито един случай на Африканска чума тази година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button