Любопитно

Отборите на „Опълченци“, „Лъвчета“ и „Шипка“ в състезанието „Трети март – славна дата“

Три отбора от четвъртокласници се включиха в традиционното патриотично състезание, посветено на Националния празник – „Трети март – славна дата“ в Младежкия център в Хасково.

Отборите на „Опълченци“ при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – Хасково, „Лъвчета“ при ОУ „Св. Климент Охридски“ – Хасково и „Шипка“ при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Малево се състезаваха в 6 кръга.
Надпреварата включваше отговор на въпроси, свързани с Васил Левски, Априлското въстание и Руско-турската освободителна война, разпознаваха картини и паметници, подреждаха пъзели, представяха живи картини на събития, подреждаха стихове и разпознаваха възрожденски песни за време.

Състезание

Отборите бяха оценявани от жури в състав: Мария Георгиева – старши учител, Милен Вълчев – главен уредник в РИМ – Хасково, Тинка Арнаудова – историк. С по 129 точки първи са тимовете на „Лъвчета“ и „Шипка“, а на второ място със 115 точки се класира „Опълченци“.

Състезание

Водещи и сътрудници в състезанието бяха младежите от школата по етнография и история, с ръководител Нели Арнаудова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button