Хасково

Пушачка изгърмя с 50 лева, затвориха фризьорски салон за лоша хигиена

ПушенеЖена, запалила цигара в заведение с табела „Пушенето забранено“ е глобена с 50 лева от инспектори на Регионалната здравна инспекция през миналата седмица, съобщи за Haskovo.info директорът на дирекция „Опазване на общественото здраве“ д-р Иван Александров.

На жената е съставен и акт за нарушението. Управителите на две заведения също са с актове, едното от които за втори път. Причината е, че на входа е липсвала указателна табела и се е пушело на двата етажа в обекта, а е редно да е само на единия, обясни д-р Александорв.

Другото заведение е квартално. То е било без табела и без вентилация, но вътре се е пушело. Според д-р Алекснадров специално в Хасково вече може да се каже, че при половината от ресторантьорите нарушения на наредбата за тютюнопушенето липсват.

Акт е съставен и на управителя на кафе – аперитив в Свиленград отново заради липса на табела и непусната вентилация с цел вероятно спестяване на електроенергия, предположи д-р Александров. В граничния град вчера са проверени 10 заведения.

В Ивайловград са издадени общо 22 предписания за нарушение на наредбата за тютюнопушене при проверени 22 обекта. 

Фризьорски салон в Хасково е затворен заради лоша хигиена, съобщи директорът на дирекция „Здравен контрол“ д-р Димитър Тонев. Поради същата причина актове са съставени на още два козметични салона.

Хранителен обект в училище в Любимец също е с акт, защото в него са се предлагали безалкохолно и захарни изделия, което е в разрез с Наредбата за здравословното хранене на учениците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
отец прецаки
отец прецаки
17.03.2011 15:49 15:49

всяка кака която не я бива за друго открива фризьорски салон

Back to top button