Хасково

Екоинспекцията направи 470 проверки на язовирите през 2010 г.

Язовир471 проверки на петте значими язовира на територията си извърши през последното тримесечие на миналата година Регионалната екоинспекция, съобщиха оттам. Всички те са извън годишния план. Така за цялата 2010 г. броят им е над 1 300, изададени са 211 предписаниия, 67 акта и 57 наказателни постановления. Общата им стойност е 230 000 лв.

За текущата година са събрани над 481 000 лв., част от които стари дължими суми. 80% от тези средства отиват в общините и трябва да се използват за екологични дейности, обясниха от Екоинспекцията. 27 предписания са след жалби и сигнали, наложени са 5 акта.

63 решения за преценяване на необходимостта от извършнаве на оценка на възействието върху околната среда /ОВОС/ са издадени през 2010 г., като по само 3 от тях е решено извършването на оценката. В Министерството на околната среда и водите са предоставени 7 сатновища относно доклади по ОВОС за инвестиционни предложения с възложители на територията на инспекцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button