Хасково

5 акта заради злополуката в тютюневото предприятие

Представителите на ИТ

Огнян Добриков и Емил Бобутанов

5 акта е съставила Инспекцията по труда заради злополуката в Алайънс Уан Табако – България, съобщи днес директорът на регионалната структура Емил Бобутанов.

Haskovo.info припомня, че трагичният инцидент, при който загина 60-годишният ел.монтьор Йордан Йроданов стана преди седмица. На 14-ти около 13:00 часа хасковлията се качил на таванско помещение на зала в тютюневото предприятие, за да подмени осветлението. Парче от гипсокартона обаче поддало, мъжът паднал от 7 метра височина и загинал на място.

При проверката служителите от НОИ и Инспекция по труда са установили, че по време на инцидента Йордан Йорданов е бил без каска и предпазен колан, имал е само лампа на главата. Според разпитаните работници загиналият мъж е минал устен инструктаж, а отворът, през който е пропаднал е бил необезопасен, обясни инспекторът от РУСО – Хасково Огнян Добриков.

В тази връзка от Инспекцията по труда са съставили 5 акта. Според първия фирмата трябва да преустанови подмяната на осветителните тела и до 20 април да обезопаси отворите. Заради неизпълнението на задължението да осигури здравословни и безопасни условия на труд на служителите си, на Алайънс уан табако – България са съставени 2 акта, всеки от които на стойност между 1 500 и 15 000 лева. Актове са връчени и на главния ел. монтьор и главния инженер, които ще бъдат санкционирани със суми между 1 000 и 10 000 лева.  В тридневен срок наказаните лица имат право да възразят протоколите от проверката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button