Хасково

6 милиона по-малко събра НАП – Хасково през 2010 година

Павлина ПашиноваНад 133 милиона лева за републиканския бюджет събра Офис Хасково на НАП през 2010 година, съобщи директорът на местната структура Павлина Пашинова. Цифрата е с 6 милиона по-малко в сравнение с реализираните приходи през 2009 година.

Причината е икономическата криза, която се отрази на икономиката, коментира Пашинова. Така фирмите реализират по-малки обороти и затова и плащат по-малко данъци. Голяма част от предприятията съкратиха и служителите си или ги преназначиха на половин щат, допълни още директорът на Офис Хасково на НАП.

Най-голямата част от приходите през миналата година са от данъци – над 60 милиона, като първенец в тази категория е Данък добавена стойност – над 25 милиона лева. Следват данъка върху доходите на физическите лица и корпоративните данъци.

От началото на годината до 17 февруари местният офис на Приходната агенция е събрал над 18 милиона. До са постъпили 3 000 годишни данъчни декларации. 1 000 от тях са от юридически лица. Над 2 000 са подадени на място в НАП, а 568 – чрез интернет.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Господинов
Господинов
23.02.2011 13:59 13:59

Нека каже въпросната госпожа с колко по малко е внесъл данък сълруга и Иван Пашинов съсобственник на хлебозавод ТРАКИЯ.

Back to top button