Регион

Започват бойни стрелби на противовъздушната отбрана на полигона „Корен“

Полева подготовка с бойни стрелби на формированията за противовъздушна отбрана ще се проведат на учебен полигон „Корен“ от 6 до 18 март, съобщават от Министерството на отбраната.

В учението ще участват ПВО от състава на 2-а механизирана бригада, 3-о Бригадно командване и 101-и алпийски полк. Бойните стрелби ще се изпълняват със зенитни установки ЗУ-23-2. Ръководител на полевата подготовка е полковник Спасимир Чепишев от командването на Сухопътните войски.

За участие в полевата подготовка ще се извърши придвижване на военнослужещи и техника по републиканската пътна инфраструктура на страната и с железопътен транспорт. На 5 и 6 март транспортирането на личен състав и техника ще се извърши с железопътен транспорт от Плевен до Хасково. След разтоварване на ж.п. гара Книжовник техниката и военнослужещите ще се придвижат до полигон „Корен“ на собствен ход.

На 6 март от Стара Загора до полигон „Корен“ и на 12 март след приключване на етап от подготовката, военнослужещи и военна техника ще се придвижват по републиканската пътна инфраструктура обратно до Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
:(
:(
05.03.2022 9:48 9:48

Идиоти! Трябва да се търси мирен диалог, а не стралби и войни1

Анонимен
Анонимен
05.03.2022 10:04 10:04
Отговор до  :(

Това е стандартно военно учение. А иначе, че има идиоти е много видно

Back to top button