Любопитно

Разселват стотици яребици, кеклици и фазани в Хасковско

Два дни продължи кампанията на ловното сдружение в Хасково за разселването на пернат дивеч, която е част от Националната програма за устойчиво развитие на дивечовите запаси.

За целта пристигнаха 600 яребици, 380 кеклици и 600 фазана. Те бяха разпределени между ловните дружини във Войводово, Царева поляна, Николово, Стойково и др.

Птици

Всички дружини в състава на сдружението имат добре поддържани волиери за доотглеждане на младите птици преди да бъдат пуснати в естествената им среда. За да се адаптират, те престояват във волиерите две седмици. За оцеляването им в определените за разселване дивечови полета сега хищниците са взети на прицел.

Очакванията са, че поредното пролетно разселване ще подпомогне популацията на пернатия дивеч на територията на сдружението.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button