Хасково

РЗИ: Няма проблем с броя на болничните легла в Хасково

Болнични легла, илюстрацияБроят на болничните легла за активно лечение в хасковска област е достатъчен, потвърдиха от Регионалната здравна инспекция.

Според приетата днес национална здравна карта Хасково е една от областите, където не достигат легла. Причината за тази констатация е, че действително общият брой на леглата е по-малък от минимума, но това се дължи на малкото легла за рехабилитация, обясни д-р Таня Николова от РЗИ.

В Хасковско в момента има 828 легла за активно лечение, които скоро ще се увеличат с 15. Това са бившите легла за рехабилитация в МБАЛ Хасково, която закри това отделение от 1 февруари.

Така реално областта остава едва с 15 легла за рехабилитация и още 5 за долекуване, които са в Любимец. Болниците обаче нямат нужда от такива легла и затова броят им е малък, коментира д-р Николова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button