Хасково

Регионалния съвет за развитие търси пари за ремонт на възлов път

Така изглежда моста до Скобелево, архивДо края на годината да се извърши пълна рехабилитация на третокласния път Върбица-Скобелево и моста над Марица, тъй като обектът е важен за добрата транспортна комуникация на няколко области. За това ще настоява Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, който днес проведе първото си за годината заседание. Домакин на форума бе областният управител Румен Данев, който е председател на съвета за първото полугодие.

Въпросната пътна отсечка е с дължина 11.5 км. Рехабилитацията й ще осигури пряк достъп до автомагистрала „Тракия“ при Чирпан. Отсечката Върбица- Скобелево ще бъде най-удобна за превозване на строителни материали по време на работата по ЛОТ 1 и ЛОТ 2 на автомагистрала „Марица“. Решението на Регионалния съвет за развитие ще бъде отнесено до агенция „Пътна инфраструктура“.

Кметът на Свиленград Георги Манолов бе избран за зам.-председател на Регионалния съвет на днешното заседание. На него присъстваха областните управители на Смолян, Кърджали и Пазарджик, представители на министерства и на местната власт от региона.

 Заседанието на съвета, снимки Георги Даскалов  Заседанието на съвета

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button