Любопитно

Подредиха изложба с военни паметници в хасковския музей

Изложбата „Хора и паметници“ беше открита днес във фоайето на Регионалния исторически музей в Хасково.

Експозицията съдържа 10 пана със снимки и текстове за паметници от Централна южна България. Тя включва паметници на загиналите руски войници и офицери в България в Руско-турската война от 1877 – 1878 г. Акцент беше поставен върху тяхното съхранение и опазване от българите.

Чрез изложбата руски граждани от сдружение „Памет“ искат да изразят своята благодарност към българския народ, който съхранява и опазва това наследство, каза на откриването председателят на сдружение „Славянски свят“ в Пловдив Васил Стайков. По неговите думи в България има 420 такива паметника.

Изложбата вече е била поставяна няколко пъти в Пловдив. Тя ще остане в Хасково до 31 март. Организатори са Регионалният исторически музей – Хасково, Сдружение „Памет 1877 – 1878“, Славянско дружество – Хасково, Сдружение Славянски свят – Пловдив и Българско астронавтическо дружество.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button