Регион

Съдът потвърди санкция за ТЕЦ-а в Димитровград, но намали глобата

Районен съд – Димитровград потвърди наказателно постановление, издадено от директора на РИОСВ – Хасково срещу ТЕЦ „Марица 3“, но намали глобата от 30 000 на 10 000 лв.

Санкцията е за това, че през септември миналата година централата е нарушила условие на комплексното разрешително, като е извършила отвеждане на емисии от котел през Комин №2. От предприятието обжалваха глобата, но от съда считат, че нарушение има и то е надлежно доказано, се казва в решението.

Според димитровградските магистрати обаче санкцията е неправомерно отмерена, защото няма доказани вреди – не е доказан какъв е съставът на дима, количеството газове, които изтичат, колко време и други. По тези причини съдът смята, че за това нарушение санкцията трябва да бъде в минимално предвидения по закон размер от 10 000 лева.

Решението подлежи на обжалване пред Хасковския административен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
miroslav
miroslav
07.03.2022 19:45 19:45

mafiq!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button