Хасково

Първолаци отдъхват с джаги, шах и „Не се сърди човече“

КабинетътКът за отдих за първокласници, включени в целодневна форма на обучение, бе открит днес в хасковското ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. В него малките ученици ще могат да отдъхват между уроците. Много книги, помагала и образователни игри очакват любознателните.

„Кътът е направен по проект „Аз тръгвам на училище“ и е финансиран от Министерството на образованието с 9000 лева“, каза директорът на школото Костадин Калъпов. „Ние знаем, че ученето и играта вървят ръка за ръка. Затова ще търсим допълнително финансиране, за да открием още един кът следващата година – за второкласници. Ако не намерим средства ще отделим от собствения си бюджет“, обеща Калъпов.

На откриването на къта за отдих присъства началникът на отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност“ към Регионалния образователен инспекторат Христина Боева. Тя подари на училището образователно музикално килимче, съобразено с учебния материал на първокласниците. Боева подчерта, че кътът за отдих в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ е първият в общината. С него  кабинетите в областта стават 5. Останалите са в общините Димитровград и Свиленград.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button